2017 második félévének programjai

Kedves Barátaink!

A Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület 2017 második félévében az alábbi programokat szervezi:

1.) 2017. október 7. (szombat)

Kirándulás Tolna megyébe
Program: utazás egyénileg, találkozás az első helyszínen 10.00 órakor

1. helyszín: Bölcske, Szakách-kastély (Szent András Kastély)
Bölcske, Szentandráspuszta 10.
GPS: 46.739627, 18.919814
Ebéd a kastélyban.
2. helyszín: Tengelic, Csapó-kastély
3. helyszín: Tengelic, Gindly–Benyovszky-kastély
4. helyszín: Medina, Apponyi-kastély kertje

2.) 2017. november 18. (szombat)

Kirándulás a Pécsi Püspökség látnivalóihoz
Program: utazás egyénileg, találkozás az első helyszínen 10.00 órakor

1. helyszín: Püspökszentlászló, püspöki kastély, Hosszúhetény után a Püspökszentlászló táblát követve, végig a földúton, majd Püspökszentlászló településre beérve, az egyutcás falu végén található a kastély. A 2015-ben felújított püspöki kastély látogatóközpont, kiállítása, kápolnája, és arborétuma megtekintése

2. helyszín: Pécs, a Pécsi Püspökség 2015-ben átadott EU-s turisztikai vonzerőfejlesztési komplex projektjének megtekintése.

• Püspöki Magtár Látogatóközpont végigjárása: turisztikai imázsfilm – ajándékbolt – borkóstoló tér – borászati kiállítás (a Pécsi Egyházmegye területén lévő borvidékek interaktív ismertetése) az alagútban
  • a „Titkos átjáró – a földalatti egyház” kiállítás megtekintése (immerzív kiállítás a kommunista diktatúra koráról)
  • Püspöki Palota kertje
  • a nagyközönség előtt a projekt keretében újonnan megnyitott Püspöki Palota enteriőrsorának bejárása
  • Székesegyház megtekintése az új toronykilátóval
  • az újonnan létrehozott Püspöki Kincstár a felújított Kanonoki Palotában
  • Fő téri Dzsámi (ma róm. kat. plébániatemplom) bejárása Magyarország első tabletes „kiterjesztett valóság” (augmented reality) alkalmazásával, amely öt korszakát mutatja be az épületnek közben ebéd

A program megrendezése előtt az egyesület levelezőlistáján tagtársaink részére eljuttatjuk a program részletes leírását is.

Budapest, 2017. szeptember 26.
Üdvözlettel: Szebényi Lukrécia s.k., elnök